14. jan, 2021

Mestringsfølelse!

Smak på det ordet! MESTRINGS-FØLELSE!

Hva betyr ordet for deg? Har du noen opplevelser du umiddelbart kommer på, der du har kjent på en mestringsfølelse?

Det har jeg! For jeg var nylig og tok en Korona-test! Min første, under denne pandemien siden den startet i februar/mars 2020, for jeg har heldigvis ikke vært forkjølet. Og jeg er stolt!

Hvorfor det? Jo her kommer hvorfor:

Jeg innrømmer at jeg har hatt angst på forhånd, tenkt at jeg var glad jeg har sluppet å bli syk dette året, inntil nå i alle fall, for tenk om jeg måtte testes, og tenk om jeg fikk pustebesvær og det hele, og måtte legges inn i respirator på sykehus osv osv. Alt dette har jeg tenkt ganske kjapt i hodet mitt hver gang jeg har hørt ordet Korona eller Korona-test. Jeg har krise-maksimert (som det hender at jeg gjør, dessverre).

Jeg har gått og vært redd for at det skulle gjøre vondt! For jeg har sett eksempler på hvordan andre har reagert da de måtte ta testen tidligere, men de var kan hende ikke forberedt på hvordan dette skulle foregå, slik at de husker det som en dårlig opplevelse. Jeg har sett videoer av folk som tok testen, og det så skikkelig vondt ut!

 Men så kom jeg på at det jo er mange, i hele verden, som har måttet ta denne pinnen langt ned i nesa, og langt ned i halsen allerede. Og da jeg bestilte time for test, forstod jeg at det hele skulle være over på to minutter, for jeg fikk time fra 14.42 til 14.44. Og det er jo ikke så lenge! Så hvorfor skulle jeg være redd? Det skjedde noe med meg da den tanken slo meg…. Og jeg vet det kan høres «barnslig», og selvopptatt ut å være så engstelig for noe så lite, men jeg liker ikke å ha det vondt. Og litt ekkelt var det jo, og selve testen og pinnen inn i nesa og halsen tok max 5-6 sekunder på hver!

Men etterpå kjente jeg på en skikkelig stolthet. Jeg er jo en voksen person, som tåler slikt, (skulle man tro), og jeg sa det høyt til meg selv inne i bilen, både før testen, mens jeg kjørte til test-stedet og stilte meg i bilkøen, og etterpå. Da det hele var overstått, klappet jeg meg liksom på skulderen, mens jeg svingte ut fra teltet da testingen var over.

Jeg har altså nå bidratt til å gjøre en kollektiv innsats, har gjort min innsats i dugnadsånden som det så fint heter, men jeg måtte altså kvinne meg skikkelig opp på forhånd. Og etterpå var jeg så fornøyd, og mestringsfølelsen var på sitt høyeste!

Del denne siden